Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

 

Το METROPOLITAN Κέντρο δια Βίου Μάθησης προσφέρει σε αποκλειστικότητα ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Διαιτολόγων/Διατροφολόγων και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας πάνω στη σύγχρονη μάστιγα, που έρχεται να καλύψει όλες τις επιστημονικές παραμέτρους σε σχέση με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ), όπου συγκαταλέγονται η Ψυχογενής Ανορεξία, η Ψυχογενής Βουλιμία και η Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας.

Presentation1

 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεπιστημονικού Επιτελείου του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Υποστήριξη Ατόμων που Πάσχουν από Διατροφικές Διαταραχές, ΑΝΑΣΑ. Το Πρόγραμμα εξασφαλίζει  στους αποφοίτους του Διεθνή Πιστοποίηση PEARSON.

Παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων σοβαρών ασθενειών, η σύγχρονη κοινωνία φαίνεται να έρχεται σε επαφή, με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα, με τις πολυσύνθετες και δυσεπίλυτες αυτές διατροφικές διαταραχές. Παρότι η ανορεξία και η βουλιμία αφορούν κυρίως σε νεαρές γυναίκες και η ηλικία έναρξής τους τοποθετείται ανάμεσα στα 15-19 χρόνια, τελευταία παρουσιάζεται αύξηση των περιστατικών αφενός μεν σε παιδιά και σε μεγαλύτερους ενήλικες, αφετέρου δε στους άρρενες.

Τα αίτια των διαταραχών πρόσληψης τροφής είναι ψυχικά, και αφορούν κυρίως στην ατομική ψυχολογία και στα στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, σε ενδοοικογενειακούς παράγοντες, στο στρες, σε ψυχοτραυματικά γεγονότα κτλ. Στην εμφάνιση των διαταραχών συμβάλλουν και γενετικοί, νευροβιολογικοί, περιβαλλοντικοί και κοινωνικοπολιτισμικοί παράγοντες.

Ένα είναι βέβαιο:  Όσο περισσότερη ενημέρωση και επιστημονική κατάρτιση έχουν οι Επιστήμονες Υγείας που ασχολούνται με το ευαίσθητο αυτό πεδίο, τόσο πιο αποτελεσματικά θα βοηθήσουν τους ασθενείς τους και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών ψυχικών διαταραχών.

 

Αν είστε Επιστήμονες Υγείας, δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://bit.ly/nutritionaldisorders

 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 12.00-14.00:  OPEN DAY ενημέρωσης για το Πρόγραμμα από τη Διεπιστημονική Ομάδα της ΑΝΑΣΑς και την Πρόεδρο της κα Ζέτα Δούκα.

 

Metropolitan ΚΔΒΜ, Μαυροκορδάτου 1-3 & Ακαδημίας – Αθήνα, Τηλ.: 210-3801133, www.metropolitanstudies.edu.gr