Το Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑς γιορτάζει 12 χρόνια προσφοράς!

 

Η ΑΝΑΣΑ δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελεί την πρώτη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία στην Ελλάδα που ιδρύθηκε για την ενημέρωση, την πρόληψη και την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ζέτας Δούκα και μιας εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων.

Η ΑΝΑΣΑ, ίδρυσε το 2008 το 1ο Κέντρο Ημέρας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, το οποίο αποτελεί την πρώτη εξωνοσοκομειακή μονάδα παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους, μέσω μίας εξιδεικευμένης πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, που αποτελείται από: ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, γενικό γιατρό/παθολόγο, διατροφολόγο, εργοθεραπευτή.

Το Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑς, τον φετινό Οκτώβριο συμπλήρωσε 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στον άνθρωπο και στην ελληνική κοινωνία. Μεγάλη και σημαντική η διαδρομή του ΚΗ, αλλά ακόμα σημαντικότερη η συμπόρευσή του όλα αυτά τα χρόνια με όλους εκείνους που χρειάστηκαν και ζήτησαν την βοήθειά του.

Το ΚΗ ΑΝΑΣΑ καταγράφει σήμερα Δώδεκα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς σε περισσότερα από 3.500 άτομα, που ήρθαν αντιμέτωποι με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, επεισοδιακή υπερφαγία) και ζήτησαν την βοήθειά του. Η εξειδικευμένη κλινική ομάδα του έχει πραγματοποιήσει έως τώρα περισσότερες από 50.000 κλινικές συναντήσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε δράσεις στην Κοινότητα, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στα πολύ σοβαρά θέματα των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Αδιάλειπτη ήταν η προσφορά του ΚΗ ΑΝΑΣΑ και κατά την περίοδο της πρόσφατης καραντίνας. Όλη η κλινική ομάδα του ΚΗ παρείχε τις υπηρεσίες της σε καθημερινή βάση, χωρίς διακοπή.

 

Το κλινικό έργο του ΚΗ ΑΝΑΣΑ:

Διάγνωση και θεραπεία ασθενών με ΔΠΤ

  • Αριθμός τηλεφωνικών κλήσεων που έχει δεχτεί το ΚΗ ΑΝΑΣΑ: 16.654
  • Πλήθος ασθενών που προσήλθαν στο ΚΗ για διάγνωση και θεραπεία: 3.680
  • Πλήθος κλινικών συναντήσεων: 50.135

 

Δράσεις στην Κοινότητα:

Πάνω από 70 εκδηλώσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού, από την κλινική ομάδα του ΚΗ ΑΝΑΣΑ

  • Επισκέψεις σε 50 σχολεία στην Αττική
  • Ομιλίες σε ημερίδες Πανεπιστημίων
  • Σεμινάρια γονέων, συλλόγων φοιτητών κτλ

 

Επιστημονικό έργο:
  • Διοργάνωση δύο Πανελλήνιων Φόρουμ για τις ΔΠΤ, με διεθνείς συμμετοχές ομιλητών (2009, 2015)
  • Διοργάνωση τριών στρογγυλών τραπεζιών για τις ΔΠΤ, από την κλινική ομάδα του ΚΗ ΑΝΑΣΑ, σε τρία Πανελλήνια Ψυχιατρικά Συνέδρια (2012, 2015, 2018)
  • Διοργάνωση ετήσιου σεμιναρίου για τις ΔΠΤ, που απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας
  • Προφορικές ανακοινώσεις, διαλέξεις και ομιλίες μελών της κλινικής ομάδας του ΚΗ σε νοσοκομεία, ψυχιατρικά και παθολογικά συνέδρια και ημερίδες, καθώς και σε πανεπιστημιακά τμήματα ψυχολογίας.

 

Είναι μέρα γιορτής και μεγάλης χαράς για όλους εμάς που στηρίζουμε το έργο της ΑΝΑΣΑς και του ΚΗ ΑΝΑΣΑ. Γιορτάζουμε με τους ασθενείς μας, με τον καθένα ξεχωριστά την προσωπική του νίκη. Μία νίκη που δίνει σε όλους ελπίδα, φως, αισιοδοξία. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι. Το ταξίδι γίνεται πιο εύκολο όταν μοιράζεσαι τις δυσκολίες του…..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της ΑΝΑΣΑς και συνεχίζουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε το ΔΤ για τον εορτασμό των 12 χρόνων λειτουργίας του ΚΗ ΑΝΑΣΑ, κάντε “κλικ” εδώ .

122437316_3362771713778735_8452482812242260515_o